BF511 син
BF511 син
BF511 син
BF511 син
BF511 син
Възпроизвеждане на видеоклип
BF511 син
BF511 син
BF511 син
BF511 син
BF511 син
Възпроизвеждане на видеоклип

BF511 син

HBF-511B-E
 • null
  3 години гаранция

Нашият BF511 е най-широкообхватният уред на Omron за измерване на състава на тялото, който дава задълбочена представа за Вашето тяло и висцералните мазнини, нивото на скелетната Ви мускулатура, Вашия BMI и метаболизма Ви в състояние на покой. Той е клинично валидиран* и класифициран като медицинско устройство.

* Accuracy of Bioelectrical Impedance Consumer Devices for Measurement of Body Composition - Obesity Facts 2008 Dec; 1 (6):319-324

 • null
  3 години гаранция

функции и предупреждения

 • Измерване с 8 сензора на двете ръце и крака за цялостни измервания на тялото
 • Посредством метода с биоeлектричен импеданс (BI) телесните мазнини се показват като процент от теглото Ви
 • Измерва скелетната мускулатура – Мускулите, прикрепени към костите, които движат тялото

Спецификации

Тип на устройството
Уред за измерване на състава на тялото
Памет
Последно измерване
Валидиране
Клинично валидиране
Тегло
Да
Телесни мазнини (в %)
Да
Индекс на телесна маса
Да
Скелетна мускулатура (в %)
Да
Висцерални мазнини
Да
Скорост на метаболизма в състояние на почивка
Да
Брой потребителски профили
4,00
Режим „Гост“
Да
Възрастов диапазон
6–80 години
Стъпки (г)
100,00
Максимално тегло (кг)
150,00
Технология за вкл./изкл.
Превключвател
Tегло (кг)
2,10
размери на артикула (mm)
303 x 327 x 55

Какво има в кутията

 • Уред за измерване на състава на тялото BF511
 • 4 бр. АА батерии
 • ръководство за употреба
 • гаранционна карта

Гаранция

Този продукт разполага с гаранция от OMRON за срок от 3 години (монитори за състава на тялото) / 2 години (Обикновени кантари) от датата на покупката.

Ръководство за употреба и Поддръжка

Поддръжка на устройството

Свържете се с нас

Ръководство за употреба

FAQ (ЧЗВ)

Да, можете да използвате апарат за измерване състава на тялото, ако сте бременна за да следите теглото си. Но тъй като апаратите за измерване състава на тялото използват електрическата проводимост на меките тъкани на човешкото тяло, тази проводимост (и по този начин изчислените проценти мазнини) може да се повлияе от голямото количество течност, която жената носи по време на бременността. На второ място, тъй като теглото на бременната жена също е значително по-високо от нормалното, това може да повлияе и на крайната оценка на съдържанието на мазнини в тялото й.

Апаратите за измерване състава на тялото на OMRON подават през тялото много слаб променлив ток (50 kHz, 0.5 mA [милиамп.]). Това е абсолютно безопасно, но за потребители на електронни медицински уреди и импланти (пейсмейкъри, електрокардиограми и т.н.) може да доведе до смущения. Съветваме тази група хора да не използва апарати за измерване състава на тялото.

Препоръчваме да правите измерванията си сутрин преди да тренирате, да ядете, да пиете или да си вземете душ. Това ще ви даде възможност да следите тенденции и да имате данни за сравнение от всеки ден. Имайте предвид, че по време на деня водните нива в тялото имат тенденция да намаляват. Това влияе на различните методи за измерване. Методът "ръка към ръка" дава все по-високи нива на мазнини в хода на деня.

Всеки апарат за измерване състава на тялото, базиран на принципа BIA (Bio Impedance Analysis - биоимпедансен анализ), подава слаб електрически ток през тялото. Този електрически ток не може да бъде усетен от човек, но сърдечният пейсмейкър може да улови сигнала и да стане непредсказуем.

Висцерална мазнина е мастна тъкан, която обвива вътрешните органи Твърде високи стойности висцерална мазнина се свързват тясно с повишени нива на мазнините в кръвта, което може да доведе до често срещани заболявания като хиперлипидемия и диабет, нарушаващи способността на инсулина да прехвърля енергия от кръвта и да я използва в клетките. За да се предотвратят или подобрят условията при обикновени заболявания, е важно да намалим нивата на висцералните мазнини до приемливи. Хората с високо съдържание на висцерални мазнини често са с големи стомаси. Това обаче не винаги е така и високите висцерални нива на мазнините могат да доведат до метаболитно затлъстяване. Метаболитното затлъстяване (висцерално затлъстяване с нормално тегло) представлява нива на мазнините, които са по-високи от средните, дори ако теглото на дадено лице е по-голямо или по-малко от стандартното.

Доставка и връщане

Информация за доставката

Standard delivery in 2 - 5 business days, at €5.95 per order. Free delivery for all orders above €20.

Информация за връщане

Free return within 14 days. Read more about how to return an order.

Our response to COVID-19 pandemic

Learn how OMRON is responding to the COVID-19 pandemic and explore our relevant solutions and services.

Explore