Апарати за кръвно наляган – какво са те?

Август 2019г

Днес апаратите за кръвно налягане са много по-достъпни, отколкото когато и да било. Ако страдате от високо кръвно налягане, с тези устройства можете не само да следите резултатите от положените усилия да го понижите, но и да осигурите на лекаря си допълнителна ценна информация. А ако кръвното Ви налягане е в нормални граници, апаратите ще Ви бъдат от полза да го поддържате в тях. Поддържането на здравословно кръвно налягане може да предотврати случаите на инсулт, хипертония и ниско налягане.

Апаратът за кръвно налягане се състои от напомпващ се маншет, който се увива на ръката над лакътя, и устройство за измерване на налягането в маншета. За да осигури резултати с висока точност, устройството измерва кръвния поток в три различни точки. За точно и правилно отчитане на кръвното е важно да се подготвите по определен начин. Тази подготовка не е сложна, много бързо ще свикнете с нея.

Като гаранция за точността им, всички апарати за кръвно налягане на OMRON са клинично валидирани от медицински общества. Те използват технологията Intellisense, която напомпва маншета до оптимална степен за бързо измерване без неприятни усещания. С характеристиките на предлаганите от нас апарати измерването на кръвното налягане лесно ще стане част от Вашето ежедневие. Тези характеристики включват откриване на неравномерен сърдечен ритъм, сутрешно проследяване за хипертония и водач за поставяне на маншета, който осигурява правилното използване на апарата. Някои от апаратите могат да се използват също и с приложението OMRON connect за проследяване и споделяне на резултатите при измерване на кръвното налягане.