Дигитални кантари и апарати за измерване на състава на тялото – какво са те?

Август 2019г

Кантарите за баня могат да станат важен инструмент в борбата със свръхтеглото и затлъстяването, както и със свързаните с тях състояния. Днес много от моделите кантари предоставят високо прецизни измервания не само на телесното тегло, но и на индекса на телесна маса (най-надеждният индикатор за здравословно тегло), телесните мазнини, съдържанието на вода в тялото, мускулна маса и други параметри.

Повечето апарати за измерване на състава на тялото използват биоелектричен импеданс, като изпращат към тялото електрически сигнали с нисък волтаж, толкова слаби, че не се усещат. Електрическият сигнал преминава по-бързо през вода и мускулна тъкан, отколкото през костна тъкан и мазнини. Кантарите измерват скоростта на преминаване на електрическия сигнал и използват алгоритъм за изчисляване на телесните мазнини и други параметри.

OMRON предлага клинично валидирани кантари и апарати за състава на тялото, които измерват всички изброени параметри, за да можете да анализирате своята физическа форма и здравето на сърдечно-съдовата си система. С някои от кантарите можете да използвате приложението за смартфони OMRON connect, за да задавате цели и да проследявате промяната в телесното си тегло и състав на тялото за продължителен период от време.