Небулизатори – какво са те?

Август 2019г

Небулизаторите облекчават дишането, каквито и респираторни проблеми да срещате. Те обикновено се използват за терапия при респираторни заболявания и белодробни състояния, както с по-лека симптоматика, като кашлица или запушване на носа, така и при по-сериозни заболявания, като астма и пневмония.

Небулизаторите могат да се използват с предписани медикаменти за отваряне на дихателните пътища или с физиологичен разтвор – за отпушване на носа, и за да не се развият леките симптоми в по-сериозно белодробно състояние. Устройствата превръщат течните медикаменти в аерозол с много фини капчици, които Вие, и особено малките деца, лесно можете да вдишате през маска или приставка за уста. Превръщането на медикамента в аерозолна мъгла улеснява бързото му и ефективно попадане в дихателните пътища.

OMRON предлага широка гама небулизатори за избор, без значение дали търсите по-здрав, домашен компресорен инхалатор за честа употреба, или компактен, преносим небулизатор с мрежеста (или мембранна) технология, който можете да носите със себе си навсякъде. Всички небулизатори OMRON са клинично валидирани от медицински общества и са предназначени за терапия на различни респираторни заболявания при потребители от различни възрастови групи.