Skip to main content

Управление на кръвното налягане

Дневник и карта за запис на стойностите на кръвното налягане (безплатно изтегляне), за да проследявате измерванията

Дневник и карта за запис на стойностите на кръвното налягане (безплатно изтегляне), за да проследявате измерванията Какво представлява кръвното налягане и какво означават отчетените показания? Кръвното налягане е мярка за натиска на потока от кръв върху стените на артериите.

Научете повече

Какво представлява кръвното налягане и какво означават отчетените показания?

Кръвното налягане е мярка за натиска на потока от кръв върху стените на артериите.

Показанията, отчетени за кръвното налягане, се състоят от две числа (например 118/78 mmHg, които представляват систоличното/диастоличното налягане или SYS/DIA). Най-високото налягане по време на цикъла се нарича систолично кръвно налягане. Най-ниското е диастоличното кръвно налягане. И двете стойности са необходими на здравния специалист, за да може да прецени състоянието на кръвното Ви налягане.

В идеалния случай всички ние трябва да имаме кръвно налягане под 120 на 80 (120/80). При такова ниво има много по-малък риск от сърдечно заболяване или инсулт.

Проследяване на измерванията посредством дневник и карта за запис на измерванията на кръвното налягане (безплатно изтегляне)

Единичното измерване не предоставя точна индикация за действителното Ви кръвно налягане. Моля, използвайте този дневник за кръвното налягане* или картата за запис на кръвното налягане*, за да записвате отчетените показания за определен период от време.

Всички данни за здравето на едно място: приложение „OMRON connect“

Някои апарати за кръвно налягане могат да прехвърлят отчетените показания към Вашия смартфон (известни като „свързани“). С приложението „OMRON connect“ можете да проследявате напредъка си, да споделяте резултатите с лекаря си и да получите по-дълбоко разбиране за здравето си в дългосрочна перспектива. Тези свързани устройства се препоръчват за хора, които трябва да контролират внимателно кръвното си налягане и да го проследяват с течение на времето, като пациенти с диабет и бременни жени, както и хора, които започват ново лечение или чиито показания често варират в кабинета на лекаря и у дома (хипертония на бялата престилка и маскирана хипертония).

Изтегляне: За iOS | За Android


Свързани апарати за кръвно налягане

Преглед на всички апарати за кръвно налягане


*Предлага се на следните езици: английски, немски, испански, италиански нидерландски руски, турски и арабски.

Изберете максимум 3 продукта.